Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Πρόσκαιρη βελτίωση και εξασθένηση των ανέμων (video)

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός την Τετάρτη (1/12) ο σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ωστόσο η βελτίωση αυτή θα είναι πρόσκαιρη, μιας και την Πέμπτη και την Παρασκευή οι άνεμοι θα στραφούν ξανά σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική Ελλάδα, βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Το Σάββατο θα ξεκινήσει βροχερό στις περισσότερες περιοχές, από το απόγευμα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Από το απόγευμα της Κυριακής και τη Δευτέρα νέο σύστημα από τα δυτικά θα επηρεάσει με βροχές τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη (1/12) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα στα δυτικά, κυρίως στο Ιόνιο, καθώς και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και πιθανώς να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12, στο νότιο Αιγαίο τους 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Νωρίς το πρωί οι ελάχιστες τιμές στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα πέσουν υπό το μηδέν, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους χαμηλότερα και από τους μείον 5 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5, βαθμιαία έως 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος