Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Ηλιοφάνεια την Τετάρτη, βροχές από την Πέμπτη

Με καθαρό ουρανό στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες ξεκινά ο Δεκέμβριος, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί έπεσε υπό το μηδέν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, όπου στη Φλώρινα έφτασε στους μείον 6 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα στα δυτικά, κυρίως στο Ιόνιο, καθώς και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ πιθανώς να βρέξει στα βορειοδυτικά, κυρίως στην Κέρκυρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12, στο νότιο Αιγαίο τους 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες ημέρες διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν εκ νέου τη χώρα. Την Πέμπτη οι άνεμοι θα στραφούν ξανά σε νοτιάδες, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Την Παρασκευή οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και οι νοτιάδες θα ενισχυθούν.

Το Σάββατο θα είναι μια βροχερή ημέρα για τις περισσότερες περιοχές, ωστόσο από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Από το απόγευμα της Κυριακής νέο σύστημα κακοκαιρίας από τα δυτικά θα επηρεάσει τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές τη Δευτέρα και την Τρίτη. Η θερμοκρασία όλες αυτές τις ημέρες θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς σημαντικές μεταβολές.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος