Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (video)

Συνθήκες έντονης αστάθειας θα επικρατήσουν από τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα, με μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο παροδικές νεφώσεις, με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και τα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια, όμως στα κεντρικά και νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με παροδικές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Από την Τετάρτη έως και το Σαββατοκύριακο καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπερνούν τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος