Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Κορύφωση του καύσωνα τις επόμενες ημέρες (video)

Κορύφωση του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τους 45 βαθμούς Κελσίου, με τις μέγιστες τιμές να αναμένονται στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, η οποία θα γίνει αισθητή και στην υπόλοιπη χώρα το σαββατοκύριακο. Το Σάββατο και την Κυριακή είναι αρκετά πιθανό οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να πέσουν κάτω από τους 38 βαθμούς Κελσίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 με 43 και τοπικά στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο τους 44 με 45 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος