Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες (video)

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Την Τρίτη και την Τετάρτη οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, όπου θα φτάσουν τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου και πιθανώς πολύ τοπικά να τους ξεπεράσουν λίγο. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται την Πέμπτη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Την Παρασκευή η υποχώρηση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε περισσότερες περιοχές και το Σάββατο σε όλη τη χώρα, οπότε οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο αυτή η αποκλιμάκωση είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρη και να ακολουθήσει νέα άνοδος της θερμοκρασίας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 με 43 και τοπικά στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο τους 44 με 45 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 40 με 42 και στην Κρήτη τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος