Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας (video)

Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν την Πέμπτη στη Μακεδονία και την Παρασκευή και στη Θράκη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Οι υψηλές θερμοκρασίες σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Την Πέμπτη στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές μπόρες και, κυρίως από το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει τους 29 με 31 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, το βράδυ πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και βόρειοι άνεμοι έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπεται καλοκαιρία, με λίγες μόνο τοπικές μπόρες στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος