Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καλοκαιρινό σαββατοκύριακο με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας (video)

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πολλή ηλιοφάνεια και χωρίς φαινόμενα. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά αναμένεται κατά τόπους να φτάσουν στα επίπεδα των 30 βαθμών Κελσίου, δημιουργώντας ένα σκηνικό καλοκαιρινό.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα στα βορειοανατολικά και το πρωί στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί και το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει τους 23 με 26 και στα δυτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου, με αρκετή δροσιά ωστόσο νωρίς το πρωί.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί και το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς, στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει και τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος