Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καλοκαιρία την Κυριακή, από Δευτέρα καταιγίδες (video)

Καλοκαιρία προβλέπεται για την Κυριακή, με ηλιοφάνεια και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Όμως από τη Δευτέρα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται σημαντική ενίσχυση της αστάθειας, με μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, το απόγευμα παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια δυτικών διευθύνσεων, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια, όμως στα κεντρικά και νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Από την Τρίτη έως και την Παρασκευή προβλέπονται αρκετές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος