Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καλοκαιρία και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (video)

Καλοκαιρία χωρίς σημαντικά φαινόμενα προβλέπεται να επικρατήσει σε όλη τη χώρα έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τουλάχιστον, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αρκετή ηλιοφάνεια, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και αυξημένη υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα Έως και το Σάββατο προβλέπεται κατά τόπους να φτάνει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας στα ανατολικά την Κυριακή θα συνοδεύσει μια πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο. Περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα προβλέπεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βοριάδες σε όλη τη χώρα.

Την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα βόρεια και το Αιγαίο. Η υγρασία θα είναι αυξημένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 23, στην Κρήτη τους 27 και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές στα βόρεια και το Αιγαίο. Το πρωί και τη νύχτα η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στα ανατολικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος