Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καλοκαιρία και ενισχυμένο μελτέμι (video)

Ενισχυμένο μελτέμι προβλέπεται στη χώρα μας έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο να φτάνει τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Από την Τρίτη το μελτέμι θα εξασθενήσει ελαφρώς, ενώ ταυτόχρονα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας και θα προκαλέσουν σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από τα δυτικά. Στα μέση της επόμενης εβδομάδας οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά αναμένεται κατά τόπους να αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα λίγων βροχών στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία. Το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς και το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί και το απόγευμα νότιοι, 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς και το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα ανατολικά.

Μετεωρολόγος: Αναστασία Τυράσκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος