Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Μπόρες στην κεντρική Μακεδονία, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (video)

Πρόσκαιρη ενίσχυση της αστάθειας προβλέπεται το Σάββατο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τοπικές μπόρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με την ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο να φτάνει τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ταυτόχρονα από τις αρχές της εβδομάδας προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από τα δυτικά. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά αναμένεται κατά τόπους να αγγίξουν και πιθανότατα να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33, στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 και το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος