Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καλοκαιρία και άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Kαλοκαιρία προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα την Τετάρτη, αλλά και στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, έως και το σαββατοκύριακο.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο. Προς το τέλος της εβδομάδας στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας και στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και στα υπόλοιπα νησιά τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και πιθανώς τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά ασθενείς, στο Ιόνιο το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα, στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος