Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Καλοκαιρία έως και την Πέμπτη, επιδείνωση το Σάββατο

Γενικά βελτιωμένος και χωρίς σημαντικά φαινόμενα προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα κατά διαστήματα και πολύ λίγες βροχές, που όμως από το βράδυ της Παρασκευής στα δυτικά θα ενταθούν. Το σαββατοκύριακο προβλέπονται αρκετές βροχές στα κεντρικά, τα βόρεια και κυρίως στα δυτικά, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με κάποιες παροδικές νεφώσεις και ίσως λίγες βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 23 και στα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών κυρίως το πρωί. Το πρωί και τη νύχτα η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι βόρειοι και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος