Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη (video)

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν από το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Παρασκευή στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στη Μακεδονία και εκ νέου από τις προμεσημβρινές ώρες έως αργά το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά και νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει τους 26 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα, κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη. Οι άνεμοι έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος