Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Ηλιοφάνεια την Πέμπτη, βροχές το σαββατοκύριακο (video)

Χωρίς σημαντικά φαινόμενα προβλέπεται ο καιρός έως και την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Την Πέμπτη προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια και την Παρασκευή λίγες βροχές στα δυτικά, που από το βράδυ θα ενταθούν. Το Σάββατο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και λίγες τοπικές βροχές από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 25, ενώ νωρίς το πρωί η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα βρεθεί κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, και κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος