Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Ηλιοφάνεια, ομίχλες και υψηλές θερμοκρασίες (video)

Καλοκαιρία προβλέπεται έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αρκετή ηλιοφάνεια και αραιές κυρίως νεφώσεις θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Αξιόλογες βροχές δεν προβλέπονται, ωστόσο η σχετική υγρασία θα είναι αρκετά αυξημένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματίζεται κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων έως και το Σάββατο, οπότε βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα κεντρικά και νότια προβλέπεται να φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας προβλέπεται κυρίως στα ανατολικά από την Κυριακή, οπότε θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα στη Μακεδονία, τη Θράκη και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Η υγρασία θα είναι αυξημένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, η έντασή τους θα φτάνει τα 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 και στην Κρήτη τοπικά 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές στη Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο. Το πρωί και τη νύχτα θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος