Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Ηλιοφάνεια και καλοκαιρινές θερμοκρασίες (video)

Σε καλοκαιρινά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο οι μέγιστες τιμές κατά τόπους θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου προβλέπεται να φτάσουν τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετή ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, ενώ θα ενισχυθεί και η αστάθεια, με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις στα δυτικά το πρωί και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς, στο Ιόνιο το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει και τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος