Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες έως και την Πέμπτη – αισθητή υποχώρηση από την Παρασκευή (video)

Ιδιαίτερα υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες την Τετάρτη και την Πέμπτη, παρά τη μικρή υποχώρηση που θα σημειώσουν κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αισθητή θα γίνει η υποχώρηση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, οπότε οι μέγιστες τιμές θα πέσουν κάτω από τους 38 βαθμούς Κελσίου σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, πρόσκαιρη νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και πιθανώς τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 με 42 και τοπικά στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 38 με 41 και στην Κρήτη τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος