Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα σαρώσει τη χώρα Πέμπτη και Παρασκευή (video)

Νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, στο οποίο δίνει στο καιρικό αυτό σύστημα την ονομασία «Μπάλλος». Κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος αυτού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που προβλέπεται να πλήξουν όλη τη χώρα σταδιακά την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι θυελλώδεις άνεμοι και στη βόρεια Ελλάδα η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το Σάββατο.

Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως νωρίς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και το βράδυ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί και βαθμιαία νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και βαθμιαία στα βόρεια βόρειοι, η έντασή τους θα φτάσει τα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος