Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει τη χώρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με την ονομασία “Μπάλλος”, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που έχουν ήδη επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου, τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και την Κρήτη. Ισχυρές καταιγίδες έχουν πλήξει και την Αττική.

Έτσι λοιπόν για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, που βαθμιαία θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα. Μεγάλα ποσά βροχής που οφείλονται σε βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά και στα νότια τμήματα της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 με 7 και στα ανοιχτά του Ιονίου έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 22, στη δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Όμως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος