Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Φθινοπωρινό το επόμενο διήμερο (video)

Με τοπικές νεφώσεις και βροχές θα κυλήσει το επόμενο διήμερο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Βροχές θα πέσουν την Πέμπτη κυρίως στη δυτική Ελλάδα, ενώ την Παρασκευή θα βρέξει σε περισσότερες περιοχές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Το Σάββατο σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ θα ενισχυθούν πρόσκαιρα και οι βοριάδες, που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Την Κυριακή θα επικρατήσει καλοκαιρία, με αρκετή ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, κατά τόπους λίγο χαμηλότερα.

Την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά διαστήματα. Λίγες βροχές θα πέσουν στην Κρήτη τις πρωινές ώρες, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι, 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 3 με 5, βαθμιαία στα πελάγη έως 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος