Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου (video)

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη χώρα μας από τη νύχτα της Παρασκευής και το Σάββατο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νοτιάδες 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων και εξασθένηση των ανέμων αναμένεται την Κυριακή. Την επόμενη εβδομάδα αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με επικράτηση βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Τα μεγαλύτερα ποσά βροχόπτωσης προβλέπεται να σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, αλλά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, έως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16, στο νότιο Αιγαίο τους 19 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 6 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί, θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στα δυτικά και το νότιο και ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος