Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες (video)

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες, καθώς διαδοχικά συστήματα από τα δυτικά θα περάσουν από τη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στη δυτική Ελλάδα, όπως επίσης και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί έως και την Τρίτη, οπότε οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, η θερμοκρασία θα πέσει και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα και το απόγευμα – βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 με 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και γύρω στα μέσα της ημέρας σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα ενταθούν, κυρίως στη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος