Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Επιδείνωση με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις νοτιάδες (video)

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως το Σάββατο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και νοτιάδες 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη. Ένα ψυχρό μέτωπο κινούμενο από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης έως και την Παρασκευή, με αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, αλλά και τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ της Παρασκευής έως και την Κυριακή νέο σύστημα, πιο ισχυρό, θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα κυρίως το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί, όμως στα δυτικά τη νύχτα θα ενταθούν εκ νέου. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί και θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15, στο νότιο Αιγαίο τους 19 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το πρωί και πρόσκαιρη βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το πρωί και πρόσκαιρη βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Τα μεγαλύτερα ποσά βροχόπτωσης προβλέπεται να σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, αλλά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, έως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος