Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Ενισχυμένοι άνεμοι 8-9 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας

Οι ενισχυμένοι άνεμοι, εντάσεως έως και 8 με 9 μποφόρ, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ανατολικών διευθύνσεων στα δυτικά και βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά, θα φέρουν πιο ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα κυμανθεί λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Κρήτη. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις περιοχές αυτές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 με 8 και στα πελάγη νότια της Πελοποννήσου και στην περιοχή των Κυθήρων τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 17 με 19 και στη δυτική Ελλάδα, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος