Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Χαλάζι την Παρασκευή – Καταιγίδες το Σαββατοκύριακο (video)

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τουλάχιστον τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Την Πέμπτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στα νησιά του Αιγαίου προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα και πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στις Κυκλάδες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 27 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά ισχυρά και θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα.

Έντονη αστάθεια αναμένεται και το σαββατοκύριακο, με μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Μετεωρολόγος: Αναστασία Τυράσκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος