Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Άστατος το τριήμερο, άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη (video)

Άστατος προβλέπεται ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Σποραδικές μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, όμως θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στη νησιωτική χώρα.

Από την Τρίτη αναμένεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται οι μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά να ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ είναι πιθανό κατά τόπους να ξεπεράσουν και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και παροδικές νεφώσεις, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 30 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί δυτικοί βορειοδυτικοί και το απόγευμα νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, και τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Μετεωρολόγος: Αναστασία Τυράσκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος