Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Άστατος με τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια (video)

Άστατος προβλέπεται ο καιρός έως και το σαββατοκύριακο, με τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Στα βόρεια προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι περισσότερες βροχοπτώσεις προβλέπεται να εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο την Κυριακή και σταδιακά από τη Δευτέρα θα στραφούν σε νοτιάδες, που την Τρίτη και Τετάρτη θα ενισχυθούν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Την Παρασκευή στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τη νότια Πελοπόννησο, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 23 βαθμούς Κελσίου. Νωρίς το πρωί οι ελάχιστες τιμές στα βόρεια θα πέσουν και κάτω από τους μηδέν βαθμούς, κυρίως στη δυτική Μακεδονία.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στα κεντρικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος