Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά (video)

Άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Θα υπάρχουν βέβαια και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στη νησιωτική χώρα. Από την Τρίτη αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή στα ηπειρωτικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι βροχές θα συνεχιστούν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια έως 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα νησιά τους 28 με 29 και στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και, κυρίως στα βόρεια, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Μετεωρολόγος: Αναστασία Τυράσκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος