Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Άστατος έως την Τρίτη, λιγότερες καταιγίδες

Άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός έως και την Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ωστόσο η έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά θα υποχωρήσει και οι μεσημεριανές καταιγίδες θα είναι λιγότερες.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και τη νύχτα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός το πρωί θα είναι γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα έως 5 και το βράδυ έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπεται άστατος καιρός, με νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.
Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Τρίτη, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο.
Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος