Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Αστάθεια και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες (video)

Περιορισμένη αστάθεια προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, με παροδικές νεφώσεις και πιθανώς τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως στα ορεινά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη, στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 και στο Καστελλόριζο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 με 25 και τοπικά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βόρειοι και το απόγευμα νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι το πρωί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις και πιθανώς τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις και πιθανώς τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, που η έντασή τους θα φτάνει τα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα φτάσει και την Κυριακή πιθανώς να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μετεωρολόγος: Αναστασία Τυράσκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος