Με αρκετή ζέστη αλλά και ενισχυμένο μελτέμι προβλέπεται να πάμε μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αύριο Κυριακή η ένταση των βοριάδων είναι πιθανό να φτάσει και τα 8 μποφόρ, επηρεάζοντας όχι μόνο το Αιγαίο αλλά και περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά όπως η Αττική, η Βοιωτία και η βορειοανατολική Πελοπόννησος. Παράλληλα η θερμοκρασία κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα και την Τρίτη προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει στα επίπεδα των 40 βαθμών.
Πιο αναλυτικά, αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, στο Αιγαίο έως 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και πιθανώς στα δυτικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 34 με 36, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα έως 32 βαθμούς.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.
Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος