Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Τοπικές καταιγίδες, εξασθένηση νοτιάδων και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας

Άστατος προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε διάφορα τμήματα της χώρας. Οι θυελλώδεις νοτιάδες σταδιακά θα περιοριστούν στο ανατολικότερο τμήμα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα. Το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά διαστήματα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο αρχικά νότιοι έως 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τοπικά έως 19 με 20 και στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Από την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα, ενώ το σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα θα ανέβει και η θερμοκρασία, φτάνοντας τους 18 με 20 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος