Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας (video)

Ενίσχυση των βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Οι βοριάδες θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές: την Παρασκευή και το Σάββατο οι μέγιστες τιμές θα φτάνουν γύρω στους 20 βαθμούς στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπερνούν τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα προβλέπονται τοπικές συννεφιές και βροχές κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές. Ωστόσο, από την Κυριακή και μέχρι τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός, με σταδιακή εξασθένηση των βορείων ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 23 βαθμούς, στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος