Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Σαββατοκύριακο με ήλιο, ζέστη και βοριά, από Τρίτη νοτιάδες, σκόνη και τοπικές βροχές

Καλοκαιρία, θερμοκρασίες προχωρημένου Μαΐου και βοριάδες έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο περιμένουμε μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται τοπικά να φτάσει και τους 30 βαθμούς, ενώ σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα θα διατηρηθεί στη νησιωτική χώρα, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου όπου ο βοριάς θα είναι ενισχυμένος.

Τη Δευτέρα προβλέπεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων που θα συνοδευτεί από μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία τοπικά στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, ενισχυμένοι νοτιάδες, μεταφορά σκόνης από την Αφρική, τοπικές βροχές, που στην αρχή τουλάχιστον θα είναι λασποβροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Η εβδομάδα θα συνεχιστεί με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και περαιτέρω σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που θα επανέλθει περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα προς το τέλος της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα δυτικά και νότια τις πρωινές ώρες και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, θα φτάνουν στα δυτικά τα 5 μποφόρ, στα ανατολικά τα 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς, λίγο χαμηλότερα στα νησιά του Αιγαίου όπου ο βοριάς θα είναι ενισχυμένος, ενώ στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 28 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος