Ο καιρός με την Α.Τυράσκη: Ήπιος, με λίγες βροχές και κανονικές θερμοκρασίες

Ήπιος και χωρίς έντονα φαινόμενα προβλέπεται ο καιρός έως και το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Οι βροχές που θα σημειωθούν θα είναι γενικά πρόσκαιρες και τοπικού χαρακτήρα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Λίγες βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη το πρωί και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες οι βροχές θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, έως 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

 Την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα δυτικά και το βόρειο Αιγαίο, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι δυτικοί στα νότια έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Το σαββατοκύριακο προβλέπονται αραιές νεφώσεις και λίγες βροχές στα βόρεια, ενώ βαθμιαία θα επικρατήσουν νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα ανέβει την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα, οπότε στα κεντρικά και νότια τοπικά θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος