Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Ηλιοφάνεια, μεσημεριανές μπόρες και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Βελτιωμένο καιρό, με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η θερμοκρασία σταδιακά θα ανέβει. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική θα ανεβάσει αρκετά τη θερμοκρασία στα δυτικά και τα νότια τμήματα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Οι μέγιστες τιμές προβλέπεται τοπικά να φτάσουν τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως επίσης και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά κυρίως κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Αιγαίο έως 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 22 με 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος