Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού – Ο καιρός με την Α. Τυράσκη

Τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα προβλέπεται τοπικά να φτάσει τους 38 βαθμούς, την Τρίτη και την Τετάρτη στα επίπεδα των 40 βαθμών, την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τους 40, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η υποχώρηση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις Κυκλάδες τους 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς  και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.

Την Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος