Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Επιστροφή του φθινοπώρου με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας (video)

Η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αρκετές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ κατά τόπους θα βρέξει και στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Προς το τέλος της εβδομάδας θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές γύρω στους 20 βαθμούς στα βόρεια και στους 25 στην υπόλοιπη χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 25, στην Κρήτη τους 29 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος