Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Επιδείνωση το σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες (video)

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ της Παρασκευής και το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η χώρα θα επηρεαστεί από μια ψυχρή εισβολή, ένα καθαρά χειμωνιάτικο σύστημα καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα, τους θυελλώδεις βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο οι βροχές θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακά θα ενισχυθούν έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 9 με 10 και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγα μόνο σύννεφα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας και ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα πελάγη έως 7 με 8 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα πέσει υπό το μηδέν σε αρκετές περιοχές στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, όπου οι ελάχιστες τιμές τη νύχτα κατά τόπους θα πέσουν και κάτω από τους μείον 5 βαθμούς, ενώ οι μέγιστες τιμές πιθανώς τοπικά να μην ξεπεράσουν τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος