Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Ενισχυμένοι άνεμοι, βροχές στην Κρήτη και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες (video)

Φθινοπωρινός χωρίς σημαντικά φαινόμενα προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 6 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ. Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη. Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, νωρίς το πρωί στα βόρεια κατά τόπους θα πέφτει και κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, ωστόσο προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο προς το τέλος της εβδομάδας.

Την Τετάρτη στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο και κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, θα φτάνουν τα 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος