Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Άστατος καιρός, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις (video)

Άστατος προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Μπόρες, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν κυρίως τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Την Τετάρτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τους 27 με 29 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός μέχρι και τουλάχιστον τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος