Ο καιρός με την Α.Τυράσκη: Άνοδος θερμοκρασίας, θυελλώδεις νοτιάδες και καταιγίδες

Ενίσχυση των νοτίων ανέμων και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Ωστόσο, το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού θα ακολουθήσουν τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Δευτέρας στα βορειοδυτικά, ενώ την Τρίτη θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Την Τετάρτη προβλέπεται ύφεση των φαινομένων, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια και βαθμιαία αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει τους 15 με 18 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 19 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι, θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος