Ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης (video)

Επίσκεψη σε Κω και Ψέριμο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην Κω, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την ανέγερση νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου, ενώ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και με τουριστικούς φορείς του νησιού.

Χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι στην Κω ένα νησί που αγαπώ ιδιαίτερα” τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του, ανακοινώνοντας παράλληλα την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί.

Ανακοινώνω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο” είπε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος.

Κάναμε χθες εκτεταμένη σύσκεψη και αποτελεί μονόδρομο η ανέγερση του νέου νοσοκομείου, καθώς το υφιστάμενο έχει φτάσει στα όριά του. Βλέποντας ότι αυξάνονται οι ανάγκες του νησιού, θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ωρίμανση των σχετικών μελετών, θα συμπράξουμε με την περιφέρεια για την απαραίτητη χρηματοδότηση και το συντομότερο δυνατό θα αποκτήσετε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο όπως αυτό της Λευκάδας που αποτελεί πρότυπο” είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Δεν θα αμελήσουμε τις ανάγκες του υφιστάμενου νοσοκομείου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες θα καλυφθούν αμέσως” πρόσθεσε.

Ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης (video)
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κω (Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού)

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ψέριμο, «εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας», όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Οι κάτοικοι της ακριτικής Ψερίμου υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί τους νωρίτερα το μεσημέρι.

Ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης (video)

Κατά την άφιξή του, τον Πρωθυπουργό καλωσόρισαν, επίσης, ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο έπαρχος της Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής ενώ κοντά τους βρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, Κρις Αλαχούζος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κάλυμνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο νησί και είχε την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς γνώριμους και να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν. «Eπιτελείτε ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα αλλά και ένα εθνικό έργο», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με τους ψαράδες του νησιού.

Ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης (video)

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Παναγιά της Ψερίμου και ακολούθως στο Αστυνομικό τμήμα, το Λιμεναρχείο και το Πολυδύναμο Ιατρείο όπου συνομίλησε με τον στρατιωτικό γιατρό που προσφέρει τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του στους κατοίκους του νησιού από τον Ιανουάριο όταν και εγκαταστάθηκε στην Ψέριμο.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός, Μενέλαος Σαμαράς, είχε λάβει τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και σήμερα τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν από κοντά.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύστημα της τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται στο νησί: «Θέλω να τονίσω ότι η τηλεϊατρική ανοίγει ένα νέο παράθυρο παροχής ποιοτικής Πρωτοβάθμιας υγείας για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των πιο μικρών ακριτικών νησιών. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο επεκτείνεται πια σε ολόκληρη την επικράτεια και θα καλύπτει όλα τα μικρά μας νησιά. Δίνει τη δυνατότητα σ’ έναν νέο γιατρό να έχει πρόσβαση πια στους πιο έμπειρους γιατρούς μας οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο, στην Αθήνα ώστε κάθε περιστατικό να αντιμετωπίζεται με την εξειδίκευση που απαιτείται. Άρα, δεν είναι μόνο η τοποθέτηση του γιατρού που έχει ξεχωριστή σημασία, είναι και το γεγονός ότι η τεχνολογία πια μας επιτρέπει να μένουμε και να επισκεπτόμαστε τα μικρά ακριτικά νησιά με άλλη ασφάλεια. Γνωρίζοντας ότι είμαστε ως προς την υγεία μας, σε καλά χέρια».

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν στην Ψέριμο ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος