Ο Ιππόκαμπος που… καθαρίζει τη θάλασσα από μάσκες – Το φωτογραφικό κλικ στη Χαλκιδική που διεκδικεί βραβείο (video)

Ένας ιππόκαμπος στο Στρατώνι Χαλκιδικής σέρνει από την ουρά του μια χειρουργική μάσκα. Μια υποβρύχια λήψη που αποτυπώνει μοναδικά την παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει αυτή στα θαλάσσια είδη. Για την συγκλονιστική φωτογραφία, που είναι υποψήφια για διεθνές βραβείο, μίλησε στην ΕΡΤ ο φωτογράφος Νικόλας Σαμαράς καθώς και ο Βασίλης Μεντογιάννης, πρόεδρος του «Ινστιτούτου Ιππόκαμπος».

«Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο κόσμος άρχισε να πηγαίνει στις παραλίες», δήλωσε ο κ. Σαμαράς ο οποίος τράβηξε την συγκεκριμένη φωτογραφία στο Στρατώνι Χαλκιδικής, όπου βρίσκεται η μοναδική γνωστή αποικία ιππόκαμπων στην Ελλάδα.

«Είχαμε την τύχη ή την ατυχία να πέσουμε πάνω σε μια τέτοια εικόνα που φυσικά ήταν θέμα χρόνου να προκύψει» είπε ο Έλληνας φωτογράφος.

«Το Στρατώνι είναι ένα μοναδικό σημείο στην ελληνική επικράτεια όπου παρακολουθούμε τους ιππόκαμπους», δήλωσε ο Βασίλης Μεντογιάννης, λάτρης του είδους που έχει την ιδιαιτερότητα να γεννάει το αρσενικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος