Ο Γιάννης Πολίτης θυμάται: Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς μου είχε μιλήσει για τον καρκίνο και την κληρονομικότητα (video)

Μια ιστορία από την εποχή οπότε και συναναστρεφόταν τον Γιώργο Γεννηματά, καλύπτοντας το πολιτικό ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ, μοιράστηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης μιλώντας στην ΕΡΤ, με αφορμή την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

«Είχα δει τον πατέρα της στην τελευταία του περίοδο. Ήταν χάλια, λίγο πριν “φύγει”. Μου λέει “Γιάννη έχεις χάσει κι εσύ τον πατέρα σου από καρκίνο πνεύμονος 58 ετών. Την ίδια κληρονομιά θα αφήσω στα παιδιά μου. Σε παρακαλώ να εξετάζεσαι συνέχεια. Η κληρονομικότητα είναι το χειρότερο πράγμα σε αυτή την πάθηση” Είχα σοκαριστεί και πράγματι ακολούθησα την οδηγία του. Πράγματι η κληρονομικότητα “χτύπησε” πολύ σκληρά την οικογένειά του».

«Κατάφερε να κρατήσει ενωμένο το ΚΙΝΑΛ»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Η Φώφη φεύγει την ίδια πενταετία, εκεί, λίγο πριν τα 60, που έφυγαν και οι δύο γονείς της. Είναι πολύ μεγάλη απώλεια για το πολιτικό σύστημα. Η Φώφη είχε κατά καιρούς δεχθεί κριτική γιατί δεν έκανε ξανά το ΠΑΣΟΚ μεγάλο. Το ΠΑΣΟΚ σε αυτά τα χρόνια δεν μπορούε να γίνει μεγάλο. Κατάφερε το ακατόρθωτο. Κατάφερε με τόσες πολλές τάσεις να το κρατήσει ενωμένο. Η υπεύθυνη στάση όμως είναι αυτό που, στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, θα μείνει ως παρακαταθήκη».

«Το σοκ που έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη είναι μεγάλο και θα κρατήσει καιρό, γιατί όλοι νομίζαμε ότι είναι άλλη μια μάχη που η Φώφη θα κερδίσει».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος