Γ. Γεροτζιάφας: Αν δεν εμβολιαστεί όλος ο κόσμος δεν θα ξεμπερδέψουμε με τον ιό (audio)

O καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για τον εμβολιασμό, τα οφέλη και τους τρόπους που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί τις πιθανές παρενέργειες.

«Ο κόσμος συνήθως φοβάται ή αμφιβάλλει για πράγματα τα οποία υπάρχουν. Η πραγματικότητα για τη θρόμβωση είναι ένας στους 100.000, είναι μία παρενέργεια του εμβολίου αλλά δεν είναι θανατηφόρος. Γνωρίζουμε το μηχανισμό πώς να το διαγιγνώσκουμε και πώς να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες σε αυτούς που το παθαίνουν ώστε να μην πεθάνουν», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον γιατρό, ο κόσμος δεν πρέπει να παίρνει φάρμακα τύπου ασπιρινών και αντιπηκτικών και συμπλήρωσε, «υπάρχει ένας κίνδυνος κλινικά σημαντικής αιμορραγίας, μία πιθανότητα στις 100. Είναι αρκετά μεγαλύτερη αυτή η πιθανότητα από το να πάθουν θρόμβωση από το εμβόλιο».

«Γενικά τα συμπτώματα αυτά είναι άτυπα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα νευρο-ψυχικής διαταραχής. Οπότε πρέπει να απευθύνεται κανείς στο γιατρό του», είπε ο κ. Γεροτζιάφας.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης πρέπει να εμβολιαστεί το 60-80% του πληθυσμού. «Αν δεν εμβολιαστεί όλος ο κόσμος δεν θα ξεμπερδέψουμε από τον ιό».

Τέός, ο κ. Γεροτζιάφας ανέφερε ότι όταν θα έλθει το «τέταρτο κύμα» αν δεν έχουμε εξασφαλίσει Α΄ βάθμια περίθαλψη και μεγέθυνση των νοσοκομείων, «πάμε σε γενικευμένο ναυάγιο και σας λέω κάτι που δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος