Ο Γ. Γ Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ΕΡΤ: Έτσι θα εκδίδονται ψηφιακά τα έγγραφα οδήγησης (video)

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος παρουσίασε αποκλειστικά για την ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις»  τη νέα εφαρμογή ψηφιακής ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας και διπλωμάτων οδήγησης. «Τα γκισέ σίγουρα καταργούνται και απομένει μόνο η επίσκεψη στο γιατρό αλλά και πάλι συμπληρώνεται ηλεκτρονικά η γνωμάτευση», είπε ο κ. Χριστόπουλος.

Η είσοδος θα γίνεται μέσω κωδικών taxis από την πλατφόρμα gov.gr.

«Σε κάθε στάδιο ενημερώνεται ο πολίτης για το πού βρίσκεται η αίτησή του. Και μιλάμε για 200.000 εως και 300.000 πολίτες που ακολουθούν διαδικασία ανανέωσης εγγράφων οδήγησης κάθε χρόνο», είπε επίσης ο Γενικός Γραμματέας.

H ψηφιακή αυτή διαδικασία είναι προπομπός της ηλεκτρονικής αγοραπωλησίας οχημάτων που θα εγκαινιαστεί το επόμενο τρίμηνο, πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος μιλώντας για καινοτομία αφού η είσοδος στην πλατφόρμα σημαίνει πληροφόρηση για όλα τα στοιχεία κάθε αυτοκινήτου.

Οι ψηφιακές εφαρμογές που έχουν ήδη διατεθεί περιλαμβάνουν την έκδοση αντιγράφου άδειας όδήγησης, διαδικασία που απαιτούσε πολύ χρόνο ενώ δεν έλειπαν αθέμιτοι τρόποι προκειμένου να επισπευθεί η έκδοση. Με την νομοθετική καθιέρωση της προσωρινής άδειας οδήγησης τα φαινόμενα αυτά περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Ο Γ. Γ Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ΕΡΤ:  Έτσι θα εκδίδονται ψηφιακά τα έγγραφα οδήγησης (video)

Σήμερα, μετά το πέρας της επιτυχούς εξέτασης, σε χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις 48 ώρες, ο οδηγός λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο την προσωρινή άδεια οδήγησης, η οποία ισχύει για (4) μήνες, χρονικό διάστημα ικανό μέχρι να εκτυπωθεί η οριστική άδεια οδήγησης.

Επίσης προχωρά το Μητρώο Διαδικασιών μια πλατφόρμα που έχει συγκεντρώσει ήδη 5.000 υπηρεσίες του Δημοσίου και όπως τόνισε ο Λεωνίδας Χριστόπουλος θα είναι εφάμιλλο της «Διαύγειας».

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το car wallet – Ψηφιακά τα διπλώματα οδήγησης και οι άδειες κυκλοφορίας

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος