Ο Φ. Καραγιαννόπουλος εξελέγη μέλος της Επιτροπής Νομικών και Δημόσιων Υποθέσων της EBU

Ο Φώτης Καραγιαννόπουλος, Ειδικός Νομικός Σύμβουλος και Δικηγόρος της ΕΡΤ Α.Ε. από το 2005, εξελέγη μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Πολιτικής (Legal and Policy Committee) της EBU. Η μυστική ψηφοφορία έγινε από την Γενική Συνέλευση που συνεδρίασε στο Άμστερνταμ την 25η Μαϊου.

Η αποστολή της Επιτροπής είναι να προωθεί και να υπερασπίζεται τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και να διαμορφώνει και να εφαρμόζει την ευρωπαϊκή στρατηγική νομικών και δημοσίων υποθέσεων της EBU.

Η επιτροπή αναλύει συγκεκριμένα θέματα και υποβάλλει προτάσεις για την στρατηγική σε κάθε τομέα ενδιαφέροντος των Δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης. Μπορεί επίσης να διατυπώσει επίσημες θέσεις έναντι Κρατών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργασνισμών.

Ο Φώτης Καραγιαννόπουλος συμμετείχε ενεργά στις δράσεις της EBU από τo 2005 και διαθέτει εκτενή εμπειρία σε ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα ενδιαφέροντος ΜΜΕ.

Η θεσμική παρουσία εκπροσώπου της ΕΡΤ στην Επιτροπή αναβαθμίζει σημαντικά την ευρωπαϊκή και διεθνή προβολή και το βάρος του Ελληνικού Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα και δίνει στην ΕΡΤ προστιθέμενη αξία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος