Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των αδέσποτων ζώων (video)

Το κύμα αλληλεγγύης που είχε ξεκινήσει από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, μετά τις οποίες πληθώρα κόσμου έστελνε στον Ερυθρό Σταυρό τροφές για τα πυρόπληκτα ζώα, συνεχίζει τους κυματισμούς του…

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα και η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στο Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου Αθηναίων, μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που βρίσκεται στο πλευρό όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των ζώων.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο Τζαν Μεμέτ Αλή, διασώστης και εκπαιδευτής Κ9 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλος της ομάδας που συνόδευσε τη δωρεά μεγάλης ποσότητας τροφής στο Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου Αθηναίων:

«Γενικότερα υποστηρίζουμε το καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων με τους εθελοντές μας, που βγάζουν βόλτες τα σκυλάκια, καθώς και με την παροχή και διανομή τροφών και γενικότερα περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς. Έχουμε συνεργασία με όλες τις περιφέρειες και τους δήμους, όπου αποστέλλουμε υλικά για να καλυφθούν ό,τι ανάγκες υπάρχουν. Και φυσικά, εν μέσω της πανδημίας, έχουμε την υπηρεσία Περιπάτου για Ζώα Συντροφιάς, όπου για άλλη μία φορά εθελοντές μας συνδράμουν ώστε να τηρηθεί η ευζωία των ζώων συντροφιάς».

Η κυνοφιλική ομάδα έρευνας και διάσωσης (η ομάδα Κ9 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) έχει εξάλλου τους δικούς της εκπαιδευμένους σκύλους έρευνας και διάσωσης – τους τετράποδους εθελοντές – που μαζί με τους χειριστές, τους φροντιστές και τους εκπαιδευτές τους, συνδράμουν σε αποστολές του Ερυθρού Σταυρού για την εύρεση αγνοούμενων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος